#PaRstudioMelnik

Jsme tu pro vás na objednání:

+420 725 977 351

Proč máte pořád chuť na sladké a nehubnete?

Škrábete se na hlavě a říkáte si, jak je to jen možné, že ty těsné kalhoty stále nedopnete? Jíte zdravě, cvičíte, nějak extra se nestresujete. Kde je tedy chyba? Možná se skrývá tam, kde ji vůbec, ale vůbec nečekáte. 


Co dokáže naštvané tělo

Jestli málo jíte, zadělali jste si na pořádný průšvih - znepřátelili jste si své tělo. Proč? Dáváte mu jen minimum energie (čtěte jídla) a ono vám to vrací. I s úroky. Tu trošku, co mu dopřejete, si uloží  do zásob. Do tukových zásob. Podívejte se do zrcadla a přesně uvidíte kam. Někomu do břicha, někomu do stehen a někomu se zakulatí hýždě. 


Jde především o mozek

Celý vtip je v tom, že pokud se v jídle odbýváte přes den, nic moc se neděje. Maximálně se odpoledne začne ozývat slabý hlásek: „Pojď, dáme si něco sladkého.” 

V odpoledních hodinách ho ještě dokážete ignorovat. Jste v jednom kole - práce, děti, cvičení… Nevěnujete mu pozornost. Co se ale stane dál? Když se po celém dni vrátíte domů a pořád nic moc nejíte, změní se tento hlásek v neodbytný řev, který vám přikazuje: „Jdi do té lednice a vytáhni z ní něco sladkého. Okamžitě!”

I když byste měli tu nejsilnější vůli na světě, neodoláte. 


Kde je zakopaný pes? 

Ve vaší hlavě. A to doslova. Jde o to, že tělo funguje tak, aby byl spokojený především mozek. Když mu nedopřejete dostatek energie pro běžnou funkci, vydupe si nějakou laskominu. Právě ve sladkém se totiž skrývá nejrychlejší přísun energie. 


Řešení

Srovnejte si v hlavě to, že se jídla nemusíte bát. Není to váš nepřítel, naopak. Je to nejlepší pomocník při hubnutí. Nebojte se pořádně najíst a nelekněte se, když ze začátku začnete trochu přibírat. To se děje celkem často. Tělu chvíli trvá, než pochopí, že už se o něj začínáte starat vážně dobře. Časem s tím ukládáním přestane, uvolní své zásoby a vám půjde hubnutí jedna radost, uvidíte. Hlavně vydržte. 

Tip: Se správným stravováním vám pomohou naše 2 předchozí články. Mrkněte: 

Autor: Petra Zeidlerová 

Vybrali jste si boty od Petera Legwooda? U nás si je vyzkoušíte a vyzvednete.

Top