#PaRstudioMelnik

Jsme tu pro vás na objednání:

+420 725 977 351
Naše stroje až do odvolání vlády odpočívají. Snad se to už brzy změní. Těšíme se na vás!

Nejlepší dýňová polévka, jakou jste kdy jedli

Tato dýňová polévka nemá konkurenci. Vážně. Jestli máte doma dýni, zkuste ji. A jestli doma dýni nemáte, pro nějakou si rychle skočte.

Co budeme potřebovat:

  • 1 dýni Hokaido
  • 1 velkou cibuli
  • 1 jablko
  • 2 dcl bílého vína
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • šlehačku
  • 2 špetky kajenského pepře
  • Ghi
  • Malý kousek zázvoru.
  • Sůl

Postup:

  1. Dýni rozkrájíme na větší čtvrtky.
  2. Zabalíme ji do alobalu a pečeme ji v troubě při 200 °C 30 min.
  3. Dýni vydlabeme.
  4. Cibuli nakrájíme, orestujeme na ghi a přidáme zázvor.
  5. Dále přidáme dýni, oloupané a nakrájené jablko, citrónovou šťávu víno a necháme zhruba 10 minut, než se víno vypaří.
  6. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme dalších 30 minut.
  7. Podle chuti dosolíme a přidáme kajenský pepř.
  8. Vše rozmixujeme.
  9. Přidáme šlehačku a zamícháme.


Chtěli jsme sem přidat ještě fotku hotové polévky, ale nestihli jsme to. Než jsme nachystali foťák, byla fuč. Přejeme dobrou chuť!

Vybrali jste si boty od Petera Legwooda? U nás si je vyzkoušíte a vyzvednete.

Top